top of page

Johannas resa till arbete – både utvecklande och utmanande

Personen på bilden har inget med texten att göra

2021-04-12

Johanna har jobbat för samordningsförbundet i ett och ett halvt år och har bland annat skapat Samordningsförbundet i Norrbottens nya webbplats. Hon har under sin tid hos samordningsförbundet fått bättre självförtroende och nått målet att jobba 50%.

Berätta lite om dig själv Johanna

Jag är 32 år och på fritiden ägnar jag mig gärna åt heminredning och olika slag av pyssel.

Jag har nyligen tagit upp mitt intresse som akvarist och har ett akvarium på 340 liter där jag just nu är i planeringsstadiet. Sen har jag min trogna följeslagare Tilde, en katt som snart blir 14 år.

Hur kom du i kontakt med samordningsförbundet?

Det var genom min dåvarande handläggare som jag hade när jag blev aktualiserad i Samordningsförbundet. Jag var då i insatsen Arena ungdom, för dem mellan 16–29 år, som sedan övergick till Rehabteam 30+, då jag fick frågan om jag skulle vara intresserad av att ta fram en webbplats till förbundet, eftersom de inte hade någon egen.

 

Vad jobbar du med på samordningsförbundet?

I första hand jobbar jag med att utveckla och underhålla webbplatsen. Men i mina arbetsuppgifter finns även att ta fram layouter, till exempel till visitkort och broschyrer och sådant som har med marknadsföring att göra.

 

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa är att jag får använda mig av mina kreativa sidor. Det blir en kombination av jobb och de intresse som ligger mig närmast. Kan det bli bättre?!

 

Vad är utmaningen med ditt jobb?

En stor utmaning i sig är hur det faktiskt är att ha ett ”riktigt” jobb, med allt vad det innebär. Det ställer krav och ansvar. Man måste kunna samarbeta och kommunicera med andra kollegor på ett bra sätt och både kunna ge och ta kritik. Jag själv har nya vardagsrutiner att förhålla mig till där jag fått känna efter och prova mig fram till vad som fungerar bäst för mig vad gäller till exempel arbetstider och tempo, för att hitta en bra balans mellan jobb och fritid.

 

Hur har du utvecklats sedan du började på samordningsförbundet?

Åh, det är så himla mycket!

Rent arbetsmässigt får jag hela tiden utveckla mig och lära mig mer inom området. Jag har fått insikt i hur det kan se ut och fungera i en organisation. Det är intressant att få se det från båda sidor. Som före detta deltagare tror jag att mina egna erfarenheter är viktiga och kan vara till hjälp.

 

Personligen har det ökat mitt självförtroende och självkänsla. Jag känner mig viktig och behövd, det är ju faktiskt ingen annan som kan mitt jobb lika bra som mig här. På tidigare arbetsplatser där jag praktiserat har jag alltid varit en allt-i-allo-tillgång. Nu är det på riktigt. Min sociala förmåga har utvecklats i samband med samarbetet med andra. Jag har nått mitt mål och önskan om att kunna arbeta 50%. Ett plus är ju också att jag faktiskt får betalt för det jag gör!

Se fler nyheter

bottom of page