Nyheter

Skolor som bryr sig ger färre hemmasittare
 

2021-03-30

Hemmasittare är ett fenomen som bara blir vanligare. Det finns mycket att vinna på att ta detta på allvar, skriver Norrbotten-Kurirens ledare Daniel Persson.

Ida Tallhed

Idas resa mot ett arbete
 

2021-03-17

Ida Tallhed, 32 år från Piteå berättar om hur hennes önskan mot ett arbete och ett normalt liv började för 10–15 år sedan men att vägen dit har kantats av att hon under åren inte har fått rätt stöd och hjälp av myndigheter för att ta sig dit.

Arbetslösheten bland unga i Luleå ökar
 

2021-02-15

Arbetsförmedlingens statistik för januari 2021 visar att långtidsarbetslösa bland unga mellan 18-24 år ökar.

Dorthe Norman

Vill se bredare IPS-införande
 

2020-12-03

– IPS-metoden har visat sig vara betydligt mer framgångsrik än traditionella rehabiliteringsinsatser, säger projektledaren Dorthe Norman som tillsammans med flera samordningsförbund arbetat i en förstudie för ett bredare IPS-införande.

Åsa Snårbacka och Fredrik Hansson

Samordningsförbundet har en gemensam webbplats

2020-08-27

Samordningsförbundet Södra Norrbotten lanserar idag sin gemensamma webbplats. I förbundet ingår Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Region Norrbotten,  Luleå kommun, Piteå kommun och Älvsbyns kommun.

Stefan Lindgren, Madelene Westbom, Ann-Louise Norén, Tommy Isaxon och Malin Lejon l

Stöd till arbete och studier i Älvsbyn
 

2020-06-24

Motivera och Aktivera (MoA) är ett arbetsmarknadsprojekt som vänder sig till unga mellan 15 och 29 år. Genom projektets arbetsförberedande aktiviteter får de stöd att komma in på arbetsmarknaden eller börja studera.

Maria Lundgren och Sandra Bäckström TIDSAM

Samverkan mellan psykiatri och socialtjänst stöder individer i Piteå

2020-06-05

I Piteå erbjuds nydiagnostiserade personer med psykossjukdom eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning hjälp att komma ut i arbetslivet eller att studera vidare genom samverkansprojektet TIDSAM.